Αντισπερμικά Αντισώματα Σπέρματος

Ο έλεγχος για τα αντισπερμικά αντισώματα στο σπέρμα, χρησιμοποιείται στη διερεύνηση της ανδρικής υπογονιμότητας.
 

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Ο έλεγχος για τα αντισπερμικά αντισώματα αποτελεί μια από τις εξετάσεις διερεύνησης της ανδρικής υπογονιμότητας και ανιχνεύει ειδικά αντισώματα έναντι των σπερματοζωαρίων. Η ύπαρξη αντισωμάτων έναντι των σπερματοζωαρίων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη γονιμότητα. Η υπογονιμότητα εξαιτίας ανοσολογικών αιτίων (ανοσο-υπογονιμότητα) αποτελεί σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων υπογονιμότητας αγνώστου αιτιολογίας. Η τάξη των αντισπερμικών αντισωμάτων μπορεί να είναι IgG ή IgA και η θέση σύνδεσης που κυριαρχεί μπορεί να είναι στο κεφάλι, τον αυχένα, την ουρά και το άκρο της ουράς των σπερματοζωαρίων. Δέσμευση μεγαλύτερη από 50% συνήθως σχετίζεται με σημαντική μείωση της γονιμότητας του ασθενούς.

Τα αντισπερμικά αντισώματα κλάσης IgA που συνδέονται συνήθως στην ουρά των σπερματοζωαρίων, σχετίζονται με κακή κινητικότητα και κακή διείσδυση των σπερματοζωαρίων στην τραχηλική βλέννα.

Τα αντισπερμικά αντισώματα κλάσης IgG που συνδέονται συνήθως στην κεφαλή των σπερματοζωαρίων, σχετίζονται με την παρεμπόδιση της σύντηξης σπερματοζωαρίου-ωαρίου.

Ο έλεγχος για παρουσία αντισπερμικών αντισωμάτων ενδείκνυται όχι μόνο για τη διερεύνηση της ανδρικής υπογονιμότητας, αλλά και όταν παρατηρούνται συγκολλήσεις σπερματοζωαρίων κατά το σπερμοδιάγραμμα ή όταν υπάρχουν μακροσκοπικά ορατά συσσωματώματα. Χρησιμοποιείται επίσης, σε άνδρες με ιστορικό τραυματισμού των όρχεων, βιοψία, χειρουργικές επεμβάσεις (όπως π.χ. αναστόμωση σπερματικού πόρου), λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος ή αποφρακτικές βλάβες του εκφορητικού συστήματος.

Διεύθυνση : Πρωτεσιλάου 93 & Δαναών 69, Ίλιον 131 22

Τηλέφωνο : 210-2628860

Email : info@biomorfi.gr

SOCIAL MEDIA

Close
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας !
Close