Ανδρική Υπογονιμότητα, Βασικός Αιματολογικός Έλεγχος

Ο Βασικός Αιματολογικός Έλεγχος της Ανδρικής Υπογονιμότητας (CheckUp S6) της Διαγνωστικής Αθηνών περιλαμβάνει τον έλεγχο όλων των ορμονών που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή και ωρίμανση των σπερματοζωαρίων και οι διαταραχές των οποίων μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα.

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Η υπογονιμότητα είναι η αδυναμία ενός σεξουαλικά ενεργού ζευγαριού που δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μέθοδο αντισύλληψης, να μείνει έγκυος η σύντροφος μετά από ένα χρόνο προσπάθειας. Ο ανδρικός παράγοντας υπογονιμότητας συμβάλλει περίπου στο 40% των υπογόνιμων ζευγαριών.

Οι ορμονικοί διαταράκτες είναι ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν στον οργανισμό και να διαταράξουν το ενδοκρινικό σύστημα, επηρεάζοντας όλες τις λειτoυργίες του, από τον μεταβολισμό έως τη γονιμότητα. Παρόλο που μπορεί να μην είναι δυνατή η πλήρης αποφυγή όλων των ορμονικών διαταρακτών, γνωρίζοντας πού βρίσκονται, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης του οργανισμού σε αυτές τις ουσίες.

Μερικοί από τους πιο κοινούς ορμονικούς διαταράκτες που επηρεάζουν τη γονιμότητα περιλαμβάνουν:

Η δισφαινόλη Α (ΒΡΑ) βρίσκεται σε πλαστικά μπουκάλια νερού και δοχεία τροφίμων και σε κονσέρβες.

Το διχλωρο-διφαινυλ-τριχλωροαιθάνιο (DDT) είναι ένα εντομοκτόνο που μπορεί να βρίσκεται στο κρέας, στα ψάρια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι διοξίνες είναι από τις πιο διαδεδομένες χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι διαταράσσουν την ανδρική αναπαραγωγική υγεία. Βρίσκονται σε πολλά προϊόντα, όπως τα χάρτινα φίλτρα καφέ, τις ζωικές πρωτεΐνες, τα καθαριστικά προϊόντα σπιτιού, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας (ειδικά αυτά που περιέχουν triclosan, στις πετσέτες μιας χρήσης και τις χαρτοπετσέτες).

Τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB) είναι χημικές ουσίες που μπορεί να βρίσκονται σε μολυσμένα προϊόντα κρέατος, σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ορισμένα ψάρια.

Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που μπορούν να αναστείλουν την παραγωγή τεστοστερόνης, καθώς και τη λειτουργία των κυττάρων Leydig, γεγονός που επηρεάζει τη δημιουργία των σπερματοζωαρίων και την ποιότητα του σπέρματος. Συχνά ανιχνεύονται σε μη βιολογικά τρόφιμα, σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως λοσιόν, κολώνιες, αφρούς ξυρίσματος, βαφές μαλλιών και οικιακά καθαριστικά.

Τα φυτοοιστρογόνα είναι ένας τύπος οιστρογόνων που είναι γνωστό ότι μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και βρίσκονται στη σόγια, στο λιναρόσπορο, στο σουσάμι, στη βρώμη καθώς και σε παρασιτοκτόνα και βιομηχανικά χημικά.

Η ατραζίνη είναι ένα ζιζανιοκτόνο που βρίσκεται στο καλαμπόκι, το ζαχαροκάλαμο, τον ανανά και το σόργο.

Ο υδράργυρος βρίσκεται στα θαλασσινά, ειδικά στο σκουμπρί, στον ξιφία και σε μεγάλα ψάρια.

Η δισφαινόλη S (BPS) αντικαθιστά την BPA που είναι εξίσου επικίνδυνη και βρίσκεται σε πλαστικά μπουκάλια νερού και δοχεία τροφίμων.

Διεύθυνση : Πρωτεσιλάου 93 & Δαναών 69, Ίλιον 131 22

Τηλέφωνο : 210-2628860

Email : info@biomorfi.gr

SOCIAL MEDIA

Close
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας !
Close